Serra S.E. Casal Vilafranca Blanc 80 – Bàsquet Sitges La Guixeta 82

N.Bellmonte 4, N.Guillen 6, A.Miguelsanz 6, JA.Bustos 8, O.Thiam 4, I.Ruiz, A.Villar 8, M.Perez 5, J.Carrion 6, O.Camprubi 19, V.Siriaco, N.Velasco 9, P.Cabezas 7.

Entrenador: Balta i Núria Delegat: Pep Camprubí

Parcials :        19-24          21-16   19-22   21-20

Quan un equip guanya de dos punts amb una cistella sobre la botzina, es podria dir que va patir com mai per guanyar. Però en el cas de tractar-se d’un Casal Vilafranca contra Bàsquet Sitges, guanyar de dos punts en el darrer segon és pura rutina. Un dia més a la feina. El Bàsquet Sitges-La Guixeta va guanyar de dos, 80-82, amb un llançament de Mauro Pérez des del coll de l’ampolla que entrava a dintre del cèrcol mentre sonava la botzina que assenyalava el final del 40 minuts de joc. Van guanyar el partit patint fins al darrer segon. Com sempre.

Fa dues temporades, a Vilafranca, el Sitges va guanyar de tres punts, amb un triple de Fernando Albadalejo, a dos o tres segons del final. A la tornada, a Sitges, el Casal va donar una lliçó de com es remunta un partit i va guanyar de dos, quan els sitgetans fallaven un tir sota cistella a l’últim segon. La temporada següent, també el primer partit de lliga, i també a Vilafranca, el Casal tornava a guanyar de dos, tot i que l’Omar Thiam va ficar un triple al final del partit, però llençat dècimes de segon fora de temps. El següent partit va ser un miratge i el Sitges el va guanyar amb comoditat. Dissabte passat, tot va tornar a la normalitat. Sang, suor i llàgrimes per uns, bogeria pels altres.

Primer partit de lliga. Aquesta temporada, lliga de veritat. El Casal presentava algunes incorporacions després de la marxa de Borjas al Samà i de Marc Molina al Monjos. Yeison Colon, arribava del Vendrell i Joan Lluís Moreno, del Canyelles per reforçant el joc interior. També incorporaven en José Luna en la direcció de joc. Per part del Sitges, noves cares també. Del Sots-21 han pujat al primer equip en Nil Belmonte i en Pau Cabezas, i del Sènior B l’Adrià Villar. També ha arribat al Club en Jan Carrión procedent del Sènior B del Bàsquet Samà.

Tot i les noves cares, tothom es va comportar com calia en un clàssic com aquest. Des del primer minut es va jugar amb intensitat i duresa per ambdues parts. La defensa pressionant als bases ennuegava el joc del Sitges, que en cap moment va poder ser fluid. Per contra, les pilotes recuperades pels sitgetans es traduïen en contraatacs. Tot molt igualat. Els moments d’encert s’alternaven entre tots dos equips. A la primera meitat, el Sitges semblava tenir-ho controlat i es distanciava d’onze punts a pocs minuts del final del segon quart, però un parcial 11-0 pel Casal, posava l’empat a 40 al final dels primers 20 minuts.

El tercer quart va ser igual, pressió a la baixada de pilota del Casal, contraatacs del Sitges, jugadors carregats de faltes per part dels visitants, que a més no veien cistella amb facilitat. Una mica més de control del rebot per part del C.B.Sitges-la Guixeta, però tampoc gaire. Amb aquesta igualtat es va arribar al darrer quart amb tres punts d’avantatge pel Sitges. Un darrer quart de bogeria i emoció. Dels sis canvis d’avantatge al marcador que es van produir al llarg del partit, quatre van ser al darrer quart. I dels sis empats del partit, dos també van ser als darrers moments. I entre cistelles de dos amb addicional, i triples per ambdós costats que posaven un punt amunt, un punt avall a uns i als altres, s’arribà al darrer minut 77 a 77. Triple de l’Uri Camprubí, el segon consecutiu. D’això se’n diu lideratge. 77 a 80. Entrada a cistella del Casal per l’esquerra, amb falta i tir addicional. 80 a 80. Ataca el Sitges i falla, però en la sortida al contraatac, el Casal perd la pilota a manca de poc més de tres segons. Temps mort. L’Uri treu de banda. Nacho Velasco rep, entra per la dreta i veu desmarcat a en Mauro, que rep, finta, bota i tira. La botzina comença a sonar amb la pilota encara a l’aire. 80-82 i explosió d’alegria sitgetana.

Per part del Sitges van destacar els 19 punts de l’Oriol Camprubí, i els 9 punts, 5 rebots i 8 assistències d’en Nacho Velasco, que va resultar imprescindible per passar la pressió del Casal. Però també cal destacar que els 11 jugadors que van entrar a pista van anotar, qui menys 4 punts. Victòria coral d’un equip que encara te molt marge de millora, i que va saber mantenir la concentració malgrat que li van ser assenyalades 8 faltes personals més que al rival.

El pròxim partit serà diumenge dia 3, a les 18:00 hores al pavelló 1, l’antic, on es jugaran els partits fins que finalitzin les obres de rehabilitació del pavelló 2, iniciades ben entrat el mes de setembre. El rival serà el Reus Ploms Salle Negre.