Història

El mes de setembre de 1957, es disputa el primer torneig internacional de bàsquet de Sitges, entre els equips “Espanyol”, l’equip alemany del “Schwading”, el “Laietà” i l’equip, en aquells moments anomenat “Sitges”.

El mes d’octubre de 1957 es funda el “Club Bàsquet Sitges”, participant com a tal entitat en la lliga del 1957-58, assolint en aquesta temporada l’ascens a la primera categoria regional.

El mes de setembre de 1957, es disputa el primer torneig internacional de bàsquet de Sitges, entre els equips “Espanyol”, l’equip alemany del “Schwading”, el “Laietà” i l’equip, en aquells moments anomenat “Sitges”. El mes d’octubre de 1957 es funda el “Club Bàsquet Sitges”, participant com a tal entitat en la lliga del 1957-58, assolint en aquesta temporada l’ascens a la primera categoria regional. En la temporada 1958-59 es participa al campionat de Catalunya quedant sots campions, després de guanyar en un partit emocionantíssim que es tingué que decidir després de dues prorrogues, al primer classificat, el “CB Canet de Mar”, i assolint l’ascens a la Primera Divisió Nacional. Aquest mateix any, el 19 de març, s’inaugura la pista de les escoles Pies, enfrontant-se el “CB Sitges” a l’equip “USA Navy Saratoga”, campió de la marina americana. A la temporada 1959-60 el “Club Bàsquet Sitges” participa en el campionat de Primera Divisió Nacional. En aquest any es realitza la primera sortida internacional del CB Sitges, participant en el torneig internacional de Munich, guanyant-lo després d’enfrontar-se a l’equip francès “de Franconville” i als equips alemanys de “Schwaing” i “Polizei”, sense perdre cap dels partits.

En la temporada 1958-59 es participa al campionat de Catalunya quedant sots campions, després de guanyar en un partit emocionantíssim que es tingué que decidir després de dues prorrogues, al primer classificat, el “CB Canet de Mar”, i assolint l’ascens a la Primera Divisió Nacional. Aquest mateix any, el 19 de març, s’inaugura la pista de les escoles Pies, enfrontant-se el “CB Sitges” a l’equip “USA Navy Saratoga”, campió de la marina americana.

A la temporada 1959-60 el “Club Bàsquet Sitges” participa en el campionat de Primera Divisió Nacional. En aquest any es realitza la primera sortida internacional del CB Sitges, participant en el torneig internacional de Munich, guanyant-lo després d’enfrontar-se a l’equip francès “de Franconville” i als equips alemanys de “Schwaing” i “Polizei”, sense perdre cap dels partits.

EL CLUB

El 2 de març del 1961 s’inaugura la pista municipal d’esports de Sitges, ubicada en els terrenys de les escoles municipals amb un partit entre el CB Sitges i el Real Madrid amb un resultat favorable al Real Madrid, de 84 a 56.

Entre els anys 1961 i 1982 el Club participa en el Campionat Nacional de Bàsquet sota diferents denominacions i és en la temporada 82-83 quan el CB Sitges torna a recuperar el seu nom.

L’any 2008 Sitges es escollida “Ciutat del Bàsquet Català”.

És a la temporada 1984-85 quan s’inicia l’actual escola del CB Sitges, amb la participació de 30 nens.

Actualment sota el nom de Bàsquet Sitges s’engloben dues entitats:

• El Club Basquet Sitges, format 12 per equips masculins, 10 equips de formació i dos sèniors.

• El Club Sitgetà de Basquetbol, format per 9 equips femenins, un sènior i vuit de formació.

També tenim una activitat setmanal de Baby Bàsquet per nens de menys de 6 anys. A dia d’avui el club compta amb més de 400 esportistes que cada cap de setmana es desplacen per tot el territori català i ara també el primer equip masculí per les Illes Balears i Andorra.

PALMARÈS

Temporada 1992-93, ascens a Primera Catalana.

Temporada 2002-2003, ascens a Copa Catalunya.

Temporada 2010-2011, ascens a EBA (es té que renunciar per problemes de pressupost).

Temporada 2011-2012, es juga a segona catalana i s’assoleix de nou l’ascens a Primera Catalana.

Temporada 2013 -2014, ascens a Primera Catalana.

Temporada 2014-2015, ascens a Copa Catalunya.

Temporada 2015-2016, ascens a EBA ( Divisió Nacional)