Reus Deportiu  65 – Bàsquet Sitges La Guixeta 91

N.Bellmonte 9, N.Guillen 6, A.Miguelsanz 11, JA.Bustos 11, O.Thiam, I.Ruiz, A.Villar 2, M.Perez, J.Carrion 18, O.Camprubi 20, V.Siriaco, N.Velasco 14, P.Cabezas, P.Alcazar, M.Rubi, Y.Pedroso.

Entrenador: Balta i Núria Delegat: Pep Camprubí

Parcials: 20-19 9-19 14-22 22-31

Partidàs. El Bàsquet Sitges-La Guixeta, va guanyar dissabte passat 65 a 91 a la complicadíssima pista del Reus Deportiu, en el que es podria considerar el millor partit dels Sitgetans del que portem de temporada. I no va ser tant pel joc realitzat, que va ser bo evidentment, sinó per la mentalitat guanyadora, la paciència i la concentració mantinguda els quaranta minuts.

El partit es presentava molt complicat, ja que tot i que amb les darreres victòries s’estava superant els efectes de les anul·lacions dels partits de gener i les derrotes a Salou i a casa davant el Nou Bàsquet Vilanova, dos dels jugadors que havien aportat més les darreres jornades com són l’Omar Thiam i en Mauro Pérez no podien desplaçar-se a Reus.

El Reus, a més de jugar a casa, no presentava cap baixa, i ja va ser un dels millors equips que van trepitjar la pista d’hoquei del Sitges, on de moment continua jugant i entrenant el primer equip sènior de la ciutat, per les obres de rehabilitació del pavelló, iniciades al mes de setembre i que encara no han acabat.

Totes aquestes adversitats van servir de comunió als jugadors del Sitges. Com a bona notícia, en Valerio Siriaco tornava a una convocatòria, després de la greu lesió que va patir a la pretemporada, i la seva aportació va ser molt important.

El partit es va iniciar amb un Reus molt endollat, amb llançaments llunyans encertats i transicions ràpides. La defensa sitgetana no era dolenta, però semblava que no podia aturar l’allau ofensiu reusenc. Així i tot es va mantenir una actitud pacient i positiva, i de mica en mica es va anar retallant distàncies fins a arribar a l’ajustat 20 a 19.

Però la benzina es va acabar pel Reus al segon quart. La defensa visitant collava una miqueta més i aconseguia recuperar pilotes i sortir al contracop, provocant errades del rival. Tot i que el Reus Deportiu mantenia l’encert en llançaments de 3 (10 triples de 25 intents en tot el partit, que és un bon percentatge), va ser als tirs de dos (24%) i tirs lliures (19 tirs lliures fallats) on el partit va caure cap els del Garraf. Cop de puny a la taula dels visitants als segon quart, que amb un parcial 9-19 arribava al descans amb bones sensacions i una petita diferència, 29-38.

A la segona meitat, apresa la cara lliçó del Nou Bàsquet Vilanova, va continuar amb la dinàmica del segon quart i el CB Sitges-La Guixeta no va deixar reaccionar en cap moment al Reus, jugant ràpid i dinàmicament, com als vells temps, i els parcials 14-22 del tercer quart, i 22-31 de l’últim, van desmotivar progressivament als Reusencs, incapaços de revifar el seu joc.

Alegria pels sitgetans, per la seriositat del joc i la victòria. Poques pilotes perdudes, 8 en tot el partit. Els percentatges discrets en l’encert a cistella, 58% en tirs lliures, 50% en tirs de dos, i 32% en tirs de tres, encara fan més meritòria la victòria i demostren que el partit es va guanyar amb el cap i el cor.

Van destacar l’Oriol Camprubí amb 20 punts, Jan Carrión amb 18,  Nacho Velasco amb 14 punts, 5 rebots i 7 assistències, Bustos amb 11 punts i l’Àngel Miguelsanz amb 11 punts i 10 rebots.
El Sènior encara la sortida de Carnaval amb una bogeria de mes de març que comença aquest divendres dia 4 a les 21:00 hores jugant a Pins Vens contra Veterans C.B. Salle Reus, partit que es va ajornar en el seu dia, i diumenge dia 6 a les 17:45 hores amb la visita a Pins Vens del Manyanet Reus A.