Gran victòria del Bàsquet Sitges davant el Samà

Aquest passat dijous el Bàsquet Sitges rebia el Samà a Pins Vens per disputar el tercer partit de preparació de cara l’inici de Lliga de la setmana que ve.  El resultat final va ser de 73 a 72 a favor dels sitgetans, que s’enfrontaven a un rival d’entitat, que aquesta temporada jugarà una categoria per sobre el Bàsquet Sitges.

Va començar bé el partit el Sitges que va mostrar un bon nivell de defensa i control del rebot, per poder sortir ràpidament a l’atac, circulant la pilota amb molt bon criteri. El Samà, però, era un rival complicat i va suplir el desencert inicial amb intel·ligència. Un parell de triples pràcticament igualaven el marcador en finalitzar el primer quart (20-18).

Al segon quart el Sitges va patir el desgast físic del primer quart. Els vilanovins ho van aprofitar per augmentar el nivell defensiu, que va provocar errades i pèrdues de pilota. Tot i així l’equip local no li va perdre la cara al partit i tot i no poder mantenir el nivell defensiu del primer quart es mantenia dins el partit. El resultat al descans era de 39 a 42.

El tercer quart va començar amb una defensa mixta del Bàsquet Sitges al base del Samà, que va provocar que la circulació de pilota no fos tan fluida com en la primera part. Els sitgetans van deixar el Samà en només 10 punts i el quart acabava amb victòria sitgetana per 56 a 52.

El darrer quart va ser d’infart. Els de Vilanova defensaven fort i els sitgetans patien físicament, però van tenir la fortuna de trobar alguna segona oportunitat en rebots ofensius i es van mostrar molt encertats des de la línia del tir lliure. L’equip sitgetà va entrar a l’últim minut guanyant 70 a 68 després d’un gran triple de Uri, que va ser clau en els darrers segons de partit. El Samà ho va intentar fins el final però una falta a Uri a falta de dos segons per acabar el partit donava dos tirs lliures als sitgetans. Uri entrava el primer i fallava el segon deixant als vilanovins sense opcions de rèplica. Finalment victòria local per 73 a 72 en un partit en el que van destacar Fer, amb 23 punts, i Àngel, que tot i la seva joventut va treballar bé sota cistella per minimitzar els pivots del Samà, sòlid en el rebot i encertat en els llançaments sota cistella. El gran percentatge de l’equip en tirs lliures, amb un 22 de 24, va ser clau per aconseguir la victòria.