CNB Vilanova Cerveseria La Parroquia 53 – Bàsquet Sitges La Guixeta 55

N.Bellmonte 4, N.Guillen, A.Miguelsanz 7, JA.Bustos 10, O.Thiam, I.Ruiz, A.Villar, M.Perez 8, J.Carrion 2, O.Camprubi 3, V.Siriaco, N.Velasco 15, P.Cabezas, Y.Pedroso 6.

Entrenador: Balta i Núria Delegat: Pep Camprubí

Parcials :        15-9          10-15   16-17   12-14

El passat dissabte a les 19:45 hores el Bàsquet Sitges-La Guixeta es va imposar per 53-55 al CNB Vilanova al pavelló Isaac Gálvez. Un partit molt igualat, molt disputat i molt dur que es va decidir amb una cistella d’en Mauro Pérez, llençat al final de la possessió, amb el cos desorientat i ben puntejat pels defensors, i que va entrar a la cistella aturant el cronòmetre a 0,7 segons pel final del partit. Mauro, de nou va ser protagonista del tir guanyador, com a Vilafranca quinze dies abans.

El Bàsquet Sitges-La Guixeta es desplaçava a Vilanova amb baixes al joc interior, com a la setmana anterior contra el Reus Ploms, i reforçava la banqueta amb la incorporació d’en Yan Deivis Pedroso, del sènior B, que va aportat bons minuts de joc.

El CNB Vilanova va començar el partit molt més encertat que els Sitgetans, amb una defensa molt agressiva que dificultava enormement el joc estàtic dels visitants, impedien els contraatacs i dominaven el rebot. D’aquesta manera, els vilanovins només encaixaven 9 punts en el primer quart. Per fortuna dels sitgetans, l’atac local no estava endollat i amb el 15-9 final la diferència semblava fàcilment salvable a poc que milloressin en l’apartat ofensiu.

El problema va ser que la millora buscada no va arribar en cap moment, i el segon quart es va iniciar com el primer. Joc travat, Vilanova aturant la fluïdesa del joc amb nombroses faltes, Sitges que no ficava ni una de fora i la diferència augmentava amb comptagotes a favor del Nou Bàsquet, nou punts al minut 3, i, de nou, nou punts al minut 4. L’Entrenador visitant, llavors, va canviar l’estratègia defensiva amb la intenció de dinamitzar una mica més el joc, robar pilotes i aconseguir punts de contraatac. I amb una defensa 1-3-1 va aconseguir l’objectiu i el Sitges va recuperar la diferència tancant la mitja part amb un ajustat 25 a 24.

A la represa, el Sitges va continuar amb la ratxa i va fer que el Vilanova només anotés dos punts durant els 5 primers minuts, 27 a 35. Però els locals van reaccionar i van recuperar la diferència per arribar al final del quart empatat a 41.

En el darrer quart, d’infart, cap equip va poder distanciar-se en més de tres punts. Vilanova amb un triple es posa dos amunt, Sitges es posa dos amunt a base de tirs lliures, empata Vilanova,… tres amunt Sitges,… així fins que arriba la darrera cistella dels de casa. Triple dels vilanovins; 53-52, atac dolent del Sitges, Nacho Velasco perd la pilota entrat ja el darrer minut. Atac del Vilanova i de nou Nacho Velasco expia el pecat comès segons abans i roba la pilota forçant dos tirs lliures. Tots dos dintre. Empat a 53. Vilanova fa un mal llançament, rebot pels visitants. Sitges ataca la darrera possessió amb una defensa a mort del locals, com no podia ser d’altra manera. Mauro llença forçat quan s’acabava el temps i…dins. 0,7 segons i temps mort del Vilanova. Missió impossible. Falla el tir final i explosió d’alegria del Sitges, que va guanyar el partit fent pitjor percentatge que el Vilanova en tirs lliures, tirs de dos i també de tres. Amb aquestes xifres, la victòria només arriba per esforç i capacitat de sofriment.

El CNB Vilanova va fer molt bé la seva feina, escanyant el joc rival, defensant dur i deixant el màxim anotador en només 3 punts. Qualsevol altre equip, hauria perdut els papers ja a la primera part, però els Sitgetans van mostrar-se concentrats i mai es van rendir. Per sort, van obtenir el premi final. Tercer partit jugat, tercera victòria. Pel Sitges va destacar Nacho Velasco amb 15 punts, 6 rebots i 3 assistències.

Diumenge vinent 17 d’octubre, el Bàsquet Sitges-La Guixeta rep la visita del Reus Deportiu a les 18:30 hores al pavelló 1 de Pins Vens. Duel entre els dos equips del grup que encara no han perdut cap partit.