Bàsquet Sitges La Guixeta 74 – CB Quart Bicentury 70

N.Bellmonte 2, N.Guillen 4, A.Miguelsanz 8, JA.Bustos 8, O.Thiam 12, I.Ruiz, A.Villar, M.Perez 5, J.Carrion 12, O.Camprubi 17, V.Siriaco, N.Velasco, P.Cabezas 6, P.Alcazar, M.Rubi, Y.Pedroso.

Entrenador: Balta i Núria Delegat: Pep Camprubí

Parcials: 15-20 15-19 24-11 20-20

Dissabte passat a Pins Vens, el Sènior del Bàsquet Sitges-La Guixeta va jugar el quart partit de la lligueta d’ascens a Primera Catalana contra el CB Quart de Girona, primer partit de la segona volta de la citada lligueta. Al partit jugat a Girona, el Bàsquet Sitges-La Guixeta va guanyar de tres punts a la pròrroga. Aquest va suposar el primer i únic partit guanyat pels sitgetans, que amb un balanç d’un partit guanyat i dos perduts tenien la imperiosa necessitat de guanyar per poder optar encara a guanyar la lligueta i pujar de categoria. Perdre els suposaria renunciar a qualsevol opció lògica d’aconseguir-ho.

Tot i el magnífic ambient a la grada, el partit no va començar bé pels locals. El Quart estava endollat i malgrat que la defensa sitgetana no era dolenta, quatre triples del Quart feien marxar 11 punts per sobre al minut 8. El Sitges no va anotar fins al minut 3 i per sort dos triples consecutius de l’Uri Camprubí maquillaven la diferència i s’arribava al final del primer parcial, 15 a 20. El segon, va mantenir més o menys la mateixa dinàmica. Els Gironins més encertats que els Sitgetans, tres triples per un costat i tres triples per l’altre i el joc ofensiu del Quart que generava més opcions malgrat l’esforç defensiu dels de Pins Vens. Amb tot, es va arribar al descans amb un preocupant 30-39.

Però la xerrada al vestuari va servir de comunió entre els jugadors, i el Bàsquet Sitges va demostrar que malgrat l’infortuni per la lesió d’en Nacho Velasco, per algun motiu van guanyar la lliga regular. Esperonats per la grada d’animació i la gran afició Sitgetana, l’equip va donar una punta de gas a la defensa, i plantejant una 1-3-1 arriscada, van aconseguir provocar pèrdues i errors en el Quart, lluitant pel rebot i sortint al contracop amb avantatges . Al final del tercer, ja havien remuntat la diferència del descans i es posaven 4 punts per sobre, 54 a 50. Així i tot, el Quart va continuar demostrant que es tracta d’un gran equip, i en pocs minuts va recuperar-se fins a empatar el partit a 57. El Sitges marxava de nou al marcador amb un parell de cistelles i el Quart responia retallant. 62-60,… 67-64,…68-66,…fins que es va entrar al darrer minut 72-70. En els darrers instants els homes de Balta Molina, van jugar amb més cap, forçant un parell de pèrdues i van controlar amb seny els segons del cronòmetre. Les faltes personals que els visitants va fer en l’intent de guanyar segons i els tir lliures corresponents van posar el 74-70 final, que torna les esperances d’ascens al Bàsquet Sitges-La Guixeta.

No tot van ser bones notícies, ja que en Bustos no va poder acabar el partit per un esquinç de turmell, i en Mauro Pérez es va ressentir dels seus problemes a la planta del peu. Tots dos són dubte pel partit del dissabte vinent a Vilassar. També s’està pendent de l’evolució de la lesió a l’abductor que pateix l’Àngel Miguelsanz, que tot i les molèsties va fer un gran esforç per jugar el partit. El Vilassar de Dalt serà una nova final pels Sitgetans que han de guanyar si o si per continuar tenint opcions a pujar de categoria.

Cal destacar les actuacions de l’Oriol Camprubí amb 17 punts, en Jan Carrión amb 12 punts i 8 rebots i de l’Omar Thiam amb 12 punts i 5 rebots.

Dissabte dia 21 a les 18:00 hores el Bàsquet Sitges – la Guixeta es desplaça a la pista del C.B. Vilassar de Dalt Roger’s.