Bàsquet Sitges La Guixeta 69 – AP Dental AB El Vendrell 1- 52

N.Bellmonte 6, N.Guillen 9, A.Miguelsanz 9, JA.Bustos 13, O.Thiam 8, I.Ruiz, A.Villar 3, M.Perez 2, J.Carrion 5, O.Camprubi 12, V.Siriaco, N.Velasco 2, P.Cabezas, P.Alcazar, M.Rubi, Y.Pedroso.

Entrenador: Balta i Núria Delegat: Pep Camprubí

Parcials: 17-16 17-16 16-14 19-6

Per fi, després de gairebé set mesos inhabilitat per les obres , el pavelló 2 de Pins Vens va poder acollir els partits de lliga del Club Bàsquet Sitges. I a l’equip sènior A li va tocar estrenar el nou terra de parquet davant de l’AB El Vendrell. El primer partit dels 5 que haurà de jugar en dues setmanes, quan acabarà la primera fase de la lliga.

El Vendrell va demostrar ser un equip compacte, la millor defensa de la lliga, i que malgrat tenir lesionat al seu màxim anotador, en Joan Solé, tenia artilleria de sobres per posar en problemes al Sitges. I així va ser. Un partit molt disputat i que es va decidir en l’últim quart, en gran part gràcies a la participació d’en Nacho Velasco, que no havia de jugar per molèsties al peu, però que va sacrificar-se per l’equip i en 8 minuts va revolucionar el joc i va permetre la còmoda victòria final del Bàsquet Sitges La Guixeta per 69 a 52.

Els dos primers quarts del partit, amb parcials calcats de 17 a 16 a favor dels locals, van ser disputadíssims, amb alternances al marcador. Va començar bé el Sitges, com els darrers partits, amb un Omar Thiam encertat en l’atac estàtic i enllaçant atacs ràpids. Però el Vendrell va demostrar ser un equip ben treballat i els bloquejos al cantó dèbil generaven cistelles fàcils que els del Garraf no van saber aturar. Però el líder de la categoria ho és per algun motiu, i tot i mostrar-se desencertat en el llançament exterior, molt probablement per la manca d’adaptació al nou terra i les noves cistelles, va saber superar els mals moments, guanyar els dos parcials de quart i arribar al descans dos punts a dalt al marcador, 34-32.

Acabat el descans, el Sitges va entrar amb una actitud més positiva al partit i va endollar petits parcials al Vendrell, però en totes les ocasions els visitants es van recompondre, recolzats en l’envergadura del joc interior i l’encert des del triple. Els sitgetans només van poder rascar dos puntets al parcial del quart, que va finalitzar 50 a 46.

Va ser llavors quan la banqueta del Sitges va decidir que debutés al partit en Nacho Velasco. El partit era important per assegurar matemàticament la segona plaça a la lliga i afrontar sense pressió els pròxims partits fins arribar al decisiu partit contra el Casal, que decidirà la primera plaça a la lliga. En Nacho va sortit, va controlar el joc, imprimint dinamisme i ben acompanyat per un gran esforç defensiu de la resta de l’equip i les sortides al contracop, El Vendrell no va poder trobar solucions. Parcial de 19 a 6 i final del partit.

Cal destacar també l’aportació de l’Àngel Miguelsanz amb 9 punts i 8 rebots, l’Uri Camprubí amb 12 punts, i en Bustos també amb 13 punts.

Dimecres vinent a les 21:15 hores al Vendrell es viurà la segona part d’aquesta història, quan es disputarà el partit entre aquests mateixos rivals, corresponent al partit ajornat per COVID a la primera volta.
I el pròxim dissabte el Sitges dia 26 a les 18:30 hores a Pins Vens rep la visita del C.B. Salou – Basquet Teresianes, actual tercer classificat a la lliga i un dels dos equips que fins ara han aconseguit vèncer als sitgetans aquesta temporada.