Victòria treballada i important del Bàsquet Sitges

Els sitgetans arribaven a Pallejà esperonats pel bon joc demostrat en la gran victòria davant el Casal de Vilafranca, però només començar el partit el Pallejà els va fer tocar de peus a terra. Al minut quatre els locals dominaven 9 a 2. El Sitges es retrobava amb la realitat, que no és una altra que el fet que el sis equips que formen aquesta mini-lliga Covid19 arribaven a aquesta tercera jornada empatats a una victòria, i el Pallejà havia estat capaç de guanyar a casa de l’AB El Vendrell. I això no és fàcil. El Pallejà demostrava ser un equip molt complet, que jugava ràpid i amb criteri. L’atac estàtic del Sitges topava contínuament amb una molt bona defensa local i tot i les recuperacions de pilota, que es traduïen en contraatacs, l’efectivitat anotadora era minsa, una mica com el primer partit a Vilafranca. Per sort pels del Garraf, un parell de ratxes anotadores igualaven el primer quart, 17 a 17.

Aquesta mateixa tònica es va viure en el segon quart. Molta defensa per ambdós costats i poc atac. El Sitges vivia de les pilotes recuperades i dels atacs en transició, i el Pallejà dominava el rebot ofensiu, convertint segones opcions. I així va arribar el final de la primera meitat, de nou igualats 27 a 27.

En la represa, els sitgetans van intentar carregar més el rebot en defensa i ambdós equips van practicar, en diferents etapes del joc, defenses zonals 2-3, provant opcions que trenquessin la dinàmica del partit, però amb el mateix resultat. Igualtat i més igualtat. Del 32-36 al minut quatre se semblava que obria una escletxa a favor dels visitats, es passava en un tres i no res al 37-36, i d’aquí al 37-41. Anotació molt baixa, però emocionant. El quart acabava amb el primer mínim avantatge per un dels equips, en aquest cas favorable al Sitges 40 a 42.

L’últim quart començava amb una petita reacció local, contrarestada per un parcial 0-9 a favor dels visitants, que els avançava 45 a 51 que, aquesta vegada sí, el Sitges va saber administrar amb domini del rebot i control de la pilota fins al final del partit. El Pallejà ho va intentar amb agressivitat i rapidesa, però amb desencert i el partit va acabar 50-a 55.

Victòria suada de debò, i que només suposa la meitat d’aquesta història, perquè el proper dissabte a les 18h, al Pavelló de Pins Vens, el CB Pallejà B vindrà a Sitges amb ganes de guanyar i de ben segur que posaran en problemes als blancs.