Veterans C.B. Salle Reus 71 – Bàsquet Sitges La Guixeta 68

N.Bellmonte 6, N.Guillen 11, A.Miguelsanz 13, JA.Bustos 11, O.Thiam 4, I.Ruiz, A.Villar 2, M.Perez, J.Carrion, O.Camprubi, V.Siriaco 3, N.Velasco 5, P.Cabezas 13, P.Alcazar, M.Rubi, Y.Pedroso.

Entrenador: Balta i Núria Delegat: Pep Camprubí

Parcials: 20-18 17-22 24-14 10-14

El Sènior A del Bàsquet Sitges-La Guixeta va tancar la lliga de classificació per l’ascens a Primera Catalana visitant el passat diumenge 3 d’abril la pista dels Veterans de La Salle Reus. El resultat resultava intranscendent pels visitants, però no pels locals que es veuen implicats en la lluita pel 3er. al 6è lloc. El partit va ser molt igualat i disputat fins al darrer instant, i finalment es va decantar pels locals 71 a 68.

El Sitges presentava les baixes d’en Mauro Pérez, que arrossega molèsties al turmell que ja li van impedir jugar els darrers dos partits, en Jan Carrión i l’Oriol Camprubí, també amb una lesió al turmell.

Encara que la vista estava posada més en la lligueta d’ascens que en el resultat del partit, el Sitges va sortir motivat a guanyar el partit, a la vegada que es va donar més minuts i responsabilitat a jugadors que habitualment no l’han tingut fins a aquesta alçada de la temporada.

En Nil Belmonte i en Pau Cabezas sortien en el cinc inicial del partit. El joc dels sitgetans no era fluid, tot i que es jugava amb intensitat i rapidesa. La defensa de Veterans era dura i intensa, limitant la circulació de la pilota. Els de Pins Vens, però, no exhibia la mateixa tensió defensiva i els locals materialitzaven contraatacs i penetracions sense gaire oposició. El primer quart va finalitzar amb un ajustat 20-18 gràcies a l’encert en els triples dels del Garraf.  El segon quart el Sitges va poder enllaçar algunes accions ràpides i va mantenir l’encert al triple, però els locals no van deixar-se anar i amb una cistella sobre la botzina del final de la primera meitat minimitzaven l’impacte del bon joc visitant, per arribar al descans amb un ajustat 37 a 40 a favor dels homes de Balta Molina. La mala notícia pels visitants va arribar quan a meitat del quart en Nacho Velasco rebia un falta en una penetració i es colpejava fortament el genoll contra el terra, el que va impedir la seva participació durant el que restava de partit.

La sortida del tercer quart va ser nefasta pel Sitges, que, tou en defensa i desencertat a l’atac, amb nombroses pèrdues de pilota, veia com el joc dels Veterans de la Salle Reus els sobrepassava i no hi havia manera de tornar al bon joc del segon quart. Arribat a manca d’un minut pel final del tercer quart 55 a 54, els locals van anotar 6 punts en els darrers instants per iniciar el darrer quart 7 punts a dalt. Però per alguna cosa l’equip Sitgetà ha quedat campió de la primera fase de la lliga, i amb un espectacular parcial de 2-14 es tornava a posar per davant al marcador 63-68 a manca de menys de tres minuts per acabar. Malauradament, i a base de tirs lliures, els Veterans van retallar la diferència fins que, amb dos tirs lliures a manca de 2,7 segons van posar el definitiu 71 a 68. El triple llençat en el darrer instant del partit no va permetre al Sitges forçar la pròrroga.

Van destacar L’Àngel Miguelsanz amb 13 punts i 9 rebots, Noel Guillén amb 11 punts i 6 rebots, Bustos amb 11 punts i 5 rebots i en Pau Cabezas amb 13 punts.

Ara l’equip està pendent de conèixer el calendari de la lligueta d’ascens. Ja es coneixen els rivals, que seran el U.B. Sant Adrià B, el Vilassar de Dalt i el C.B. Quart B, de Girona.

El proper partit serà el cap de setmana del 23/24 d’abril.