Bàsquet Sitges – La Guixeta 82

N.Bellmonte 4, N.Guillen 6, A.Miguelsanz 6, JA.Bustos 8, O.Thiam 4, I.Ruiz, A.Villar 8, M.Perez 5, J.Carrion 6, O.Camprubi 19, V.Siriaco, N.Velasco 9, P.Cabezas 7.

Entrenador: Balta i Núria Delegat: Pep Camprubí

Parcials :        19-24          21-16   19-22   21-20

Quan un equip guanya de dos punts amb una cistella sobre la botzina, es podria dir que va patir com mai per guanyar. Però en el cas de tractar-se d’un Casal Vilafranca contra Bàsquet Sitges, guanyar de dos punts en el darrer segon és pura rutina. Un dia més a la feina. El Bàsquet Sitges-La Guixeta va guanyar de dos, 80-82, amb un llançament de Mauro Pérez des del coll de l’ampolla que entrava a dintre del cèrcol mentre sonava la botzina que assenyalava el final del 40 minuts de joc. Van guanyar el partit patint fins al darrer segon. Com sempre.

Fa dues temporades, a Vilafranca, el Sitges va guanyar de tres punts, amb un triple de Fernando Albadalejo, a dos o tres segons del final. A la tornada, a Sitges, el Casal va donar una lliçó de com es remunta un partit i va guanyar de dos, quan els sitgetans fallaven un tir sota cistella a l’últim segon. La temporada següent, també el primer partit de lliga, i també a Vilafranca, el Casal tornava a guanyar de dos, tot i que l’Omar Thiam va ficar un triple al final del partit, però llençat dècimes de segon fora de temps. El següent partit va ser un miratge i el Sitges el va guanyar amb comoditat. Dissabte passat, tot va tornar a la normalitat. Sang, suor i llàgrimes per uns, bogeria pels altres.

Primer partit de lliga. Aquesta temporada, lliga de veritat. El Casal presentava algunes incorporacions després de la marxa de Borjas al Samà i de Marc Molina al Monjos. Yeison Colon, arribava del Vendrell i Joan Lluís Moreno, del Canyelles per reforçant el joc interior. També incorporaven en José Luna en la direcció de joc. Per part del Sitges, noves cares també. Del Sots-21 han pujat al primer equip en Nil Belmonte i en Pau Cabezas, i del Sènior B l’Adrià Villar. També ha arribat al Club en Jan Carrión procedent del Sènior B del Bàsquet Samà.

Tot i les noves cares, tothom es va comportar com calia en un clàssic com aquest. Des del primer minut es va jugar amb intensitat i duresa per ambdues parts. La defensa pressionant als bases ennuegava el joc del Sitges, que en cap moment va poder ser fluid. Per contra, les pilotes recuperades pels sitgetans es traduïen en contraatacs. Tot molt igualat. Els moments d’encert s’alternaven entre tots dos equips. A la primera meitat, el Sitges semblava tenir-ho controlat i es distanciava d’onze punts a pocs minuts del final del segon quart, però un parcial 11-0 pel Casal, posava l’empat a 40 al final dels primers 20 minuts.

El tercer quart va ser igual, pressió a la baixada de pilota del Casal, contraatacs del Sitges, jugadors carregats de faltes per part dels visitants, que a més no veien cistella amb facilitat. Una mica més de control del rebot per part del C.B.Sitges-la Guixeta, però tampoc gaire. Amb aquesta igualtat es va arribar al darrer quart amb tres punts d’avantatge pel Sitges. Un darrer quart de bogeria i emoció. Dels sis canvis d’avantatge al marcador que es van produir al llarg del partit, quatre van ser al darrer quart. I dels sis empats del partit, dos també van ser als darrers moments. I entre cistelles de dos amb addicional, i triples per ambdós costats que posaven un punt amunt, un punt avall a uns i als altres, s’arribà al darrer minut 77 a 77. Triple de l’Uri Camprubí, el segon consecutiu. D’això se’n diu lideratge. 77 a 80. Entrada a cistella del Casal per l’esquerra, amb falta i tir addicional. 80 a 80. Ataca el Sitges i falla, però en la sortida al contraatac, el Casal perd la pilota a manca de poc més de tres segons. Temps mort. L’Uri treu de banda. Nacho Velasco rep, entra per la dreta i veu desmarcat a en Mauro, que rep, finta, bota i tira. La botzina comença a sonar amb la pilota encara a l’aire. 80-82 i explosió d’alegria sitgetana.

Per part del Sitges van destacar els 19 punts de l’Oriol Camprubí, i els 9 punts, 5 rebots i 8 assistències d’en Nacho Velasco, que va resultar imprescindible per passar la pressió del Casal. Però també cal destacar que els 11 jugadors que van entrar a pista van anotar, qui menys 4 punts. Victòria coral d’un equip que encara te molt marge de millora, i que va saber mantenir la concentració malgrat que li van ser assenyalades 8 faltes personals més que al rival.

El pròxim partit serà diumenge dia 3, a les 18:00 hores al pavelló 1, l’antic, on es jugaran els partits fins que finalitzin les obres de rehabilitació del pavelló 2, iniciades ben entrat el mes de setembre. El rival serà el Reus Ploms Salle Negre.

C.T. Sènior B masculí – primera fase – grup 03

Bàsquet Sitges “B” 59

Bàsquet Sant Sadurní 43

J.Mateo 6, A.Ruiz, Y.Pedroso 15, O.Porras 2, M.Emde 5, JE.Piñero, I.Ruiz 2, J.Bordonau, A.Cadenas, O.Miro, D.Arjona, A.Valera, G.Franco, C.Sanchez 23, F.Sanchez.

Entrenador: Galdric Bover

Parcials :        10-10      22-17  11-6   16-10

El sènior B debuta amb victòria en un partit molt més igualat del que pot semblar pel resultat.

Tot i que els sitgetans semblava que dominaven clarament els primers deu minuts, el resultat va ser de 10-10, degut a moltes imprecisions i una defensa molt permissiva. De mica en mica el joc col•lectiu millorava però el Sant Sadurní no afluixava en cap moment i s’arribava al descans amb només cinc punts d’avantatge.

A la segona meitat el Bàsquet Sitges va plantejar una defensa zonal que va funcionar prou bé, permetent molts pocs punts als últims dos períodes. Als últims deu minuts i gràcies a l’encert en el tir exterior, el Sitges sentenciava i s’emportava la victòria. Destacar el bon partit de Cristian Sánchez, màxim anotador del partit amb 23 punts.

Diumenge vinent, 3 d’Octubre, a les 19:45 hores, desplaçament a la pista del BBA Castelldefels “B”.

C.C. Junior “A”  masculí – nivell A – fase previa – grup 01

BC Sant Joan Despí “B” 42

Basquet Sitges “A”           50

J.Prat 2, M.Rubi 5, A.Mila 12, L.Mayoral 5, L.Chimeno, K.Ayouna 6, O.Miro, B.Reinon, A.Vernon 15, C.Alemany, M.Guell, P.Alcazar 5.

Entrenador: Jordi Mateo Delegat: Aleix Ruiz

Parcials :        7-18        12-13            12-12 11-7

Primer partit de lliga del junior sitgetà a pista del Sant Joan Despí. Amb un equip amb molts canvis respecte l’any passat, dos partits de pretemporada on s’havien vist les dues cares d’aquest equip, els blancs afrontaven el partit amb moltes ganes de refer-se.

Inici espectacular dels blancs, pressió alta i situacions clares de cistella a partir d’un moviment de pilota ràpid. Parcial 1-16 en els 5 primers minuts. A partir d’aquí canvi total de mentalitat amb poca concentració i intensitat que en cap moment es pot capgirar al llarg del partit.

Els 35 minuts següents són moments on les imprecisions i antics hàbits apareixen en el joc visitant, jugant cadascú a la seva i demostrant que si aquest equip no juga junt, es patirà molt per guanyar algun que altre partit.

Final del partit amb un +8 al marcador amb la sensació que el Sitges no guanya el partit, sinó que el Sant Joan Despí no és capaç de capgirar el marcador. Aquesta no pot ser la dinàmica, cal treball, esforç i humilitat per part de tot l’equip.

Destacar el partit de l’Alain amb 15 punts i 15 rebots, 26 de valoració.

Proper cap de setmana, diumenge dia 3 d’Octubre a les 12:00 hores, el Bàsquet Sitges rebrà a Pins Vens el Joventut Les Corts05

C.T. Junior “B”  masculí – nivell C – primera fase – grup 06

Basquet Sitges “B”

E.Martinez, I.Gimenez, P.Velasco, J.Garrigo, S.Sanguineti, J.Ceballo, H.Alcola, L.Serrano, D.Ying, V.Carretero, A.Dotor, G.Martin.

Entrenador: N.Guillen Delegat: N.Velasco, A.Molina

Proper cap de setmana, diumenge dia 3 d’Octubre a les 19:30 hores, el Bàsquet Sitges rebrà a Pins Vens el C.B. Roquetes.

C.T. Cadet “A”  masculí – nivell B – primera fase – grup 03

Basquet Sitges “A”

Proper cap de setmana, diumenge dia 3 d’Octubre a les 10:30 hores, el Bàsquet Sitges rebrà a Pins Vens el CNB Vilanova verd – AKO

C.T. Cadet “B”  masculí – nivell C – primera fase – grup 14

Proper cap de setmana, dissabte dia 2 d’Octubre a les 10:30 hores, el Bàsquet Sitges rebrà a Pins Vens el CB Castelldefels 07.

C.T. Infantil “A”  masculí – nivell B – primera fase – grup 07

Proper cap de setmana, diumenge dia 3 d’Octubre a les 13:15 hores, el Bàsquet Sitges es desplaça a la pista del Basket Almeda Negre

C.T. Infantil “B”  masculí – nivell C – primera fase – grup 10

Proper cap de setmana, dissabte dia 2 d’Octubre a les 10:30 hores, el Bàsquet Sitges es desplaça a la pista del CB Abrera.

C.T. Mini “A”  masculí – nivell B – primera fase – grup 14

Proper cap de setmana, dissabte dia 2 d’Octubre a les 12:00 hores, el Bàsquet Sitges es desplaça a la pista del CB Sant Andreu Negre.

C.T. Pre-mini “A”  masculí – nivell C – primera fase – grup 04

Basquet Sitges “A” mixte

Proper cap de setmana, dissabte dia 2 d’Octubre a les 9:00 hores, el Bàsquet Sitges rebrà a Pins Vens el Clotet Suzuki Sant Boi

C.T. Sènior A femení – fase previa – grup 01

C.E. Xamba “B” 54

Bàsquet Sitges – La Oca 47

J.Luguera, B.Flores, M.Granja, C.Miro, A.Rodriguez, B.Arrive, E.Camprubi, O.Gutierrez, M.Herrero, M.Muntada, X.Santin, N.Gil, A.Roig, L.Nogal.

Entrenador: N.Vicente Delegat : M.Emde i A.Orrit

La temporada no comença gaire positivament per les nostres noies. L’inici del partit les sitgetanes sortien molt toves i sense gaire concentració perdent al primer període ja de 10 punts (19-9). El segon període començava amb la mateixa dinàmica i la diferencia arribava a un màxim de 15 punts. Per sort, semblava que poc a poc les sitgetanes començaven treure el seu orgull i pujar el nivell defensiu, retallant fins a deixar el marcador a la mitja part a 7 punts (30-23).

Aquest canvi d’actitud donava una mica d’esperança a que la segona part poguessin remuntar. Dit i fet, la segona part era clarament sitgetana. Moltes recuperacions propiciaven contraatacs i totes les cistelles que a la primera part sortim de dins, ara pujaven al marcador. Amb el 44-44 al marcador a falta de 2 minuts, a les sitgetanes els anul·laven un triple per una falta en atac anterior. Això i dos contraatacs anotats consecutivament per les locals, donaven la victòria a les vilafranquines.

Pròxim partit diumenge 3 d’Octubre a les 16:30 hores, el Bàsquet Sitges rebrà a Pins Vens al CB Viladecans

C.T. Sots 21femení – nivell B – fase regular – grup 02

Bàsquet Sitges – La Oca 74

CNB Vilanova – AKO 26

L.Flores 11, B.Salvat 14, M.Ayllon 4, M.Prat 4, J.Masana 9, J.Sánchez, I.Perez 20, L.Jimenez 6, G.Marcos, A.Tena 6.

Entrenador: H.Baiz i M.Emde Delegat :

Parcials :        23-2        18-9            14-7 19-8

Primer partit de temporada, primera victòria. Tot i jugar contra el mateix equip que vam guanyar al memorial Llopis, vam sortir molt ficades en el partit, un molt bon primer quart a nivell defensiu ens va permetre que el rival només ens fiques una cistella i poguéssim començar a agafar distància en el marcador. Les noies van aguantar un bon ritme durant el partit el que ens va permetre anar augmentant la diferencia poc a poc aprofitant els contraatacs.

Dissabte vinent, 2 d’Octubre, a les 12:45 hores, desplaçament a la pista del El Social-Bàsquet, de Terrassa.

C.T. Cadet “A”  femení – nivell B – primera fase – grup 03

Proper cap de setmana, diumenge dia 3 d’Octubre a les 9:00 hores, el Bàsquet Sitges rebrà a Pins Vens el Urban Solutions Club Bàsquet Igualada CFB.

C.T. Infantil “A”  femení – nivell B – primera fase – grup 01

Proper cap de setmana, dissabte dia 2 d’Octubre a les 11:45 hores, el Bàsquet Sitges es desplaça a la pista del EEM Castellví de la Marca.