C.B. Quart Bicentury 90 – Bàsquet Sitges La Guixeta 93

N.Bellmonte 6, N.Guillen 9, A.Miguelsanz 11, JA.Bustos 27, O.Thiam, I.Ruiz, A.Villar 8, M.Perez 8, J.Carrion 7, O.Camprubi 13, V.Siriaco, N.Velasco, P.Cabezas 4, P.Alcazar, M.Rubi, Y.Pedroso.

Entrenador: Balta i Núria Delegat: Pep Camprubí

Parcials: 16-17 27-23 19-28 18-12 10-13

Un triple d’en Bustos a manca de 4 segons pel final de la pròrroga, va servir al Sènior A del Bàsquet Sitges – La Guixeta per imposar-se 90 a 93 al CB Quart en el primer partit de la lligueta d’ascens a Primera Catalana. La cistella d’en Bustos va ser un magnífic colofó al seu partidàs, 27 punts i 29 de valoració. El millor dels sitgetans.

La victòria davant del Quart, que va demostrar ser un molt bon equip, molt potent físicament i amb amenaça tant interior com exterior, no només suposava començar amb bon peu aquesta fase tan decisiva, sinó que també suposa una forta injecció de moral i confiança, ja que els sitgetans no van poder comptar amb la participació de dos dels seus millors jugadors, en Nacho Velasco, que per una lesió al lligament del genoll no podrà jugar més aquesta temporada i de l’Omar Thiam per motius laborals. L’equip es va conjurar per superar aquest handicap, i tirant d’èpica i de cor, tots els jugadors van posar de la seva part per no trobar gaire a faltar als dos jugadors abans citats.

El partit va ser igualadíssim. Durant el temps de joc es van produir 13 empats, i 7 vegades va canviar l’avantatge d’un i d’altre equip. El Sitges sortia endollat, amb dos triples d’en Noel Guillen, però en pocs minuts la intensitat defensiva i els ràpids contracops dels gironins igualaven el partit. El Sitges tornava a pressionar i es posava per davant, defensant bé i dominant el rebot, però el C.B Quart retallava la diferència per pràcticament igualar el marcador al final del primer quart, 16 a 17 pels de Pins Vens.

Aquesta dinàmica es va repetir tot el partit. El C.B Quart pressionava en defensa, forçava pèrdues del Bàsquet  Sitges – La Guixeta i dominava el rebot, emportant-se així el segon quart, 27 a 23 per arribar al descans 43 a 40. Els homes de Balta sortien més encertats a la represa i s’emportaven el parcial del tercer quart, 19 a 28. Marcador 62 a 68. El darrer període, amb més nervis i imprecisions, era pels locals que arribaven al darrer minut dos punts al davant 80 a 78. A falta de poc més de 30 segons pel final del partit, l’heroi del partit, en Bustos, ficava els dos tirs lliures que significaven l’empat a 80. Un atac fallit dels gironins posava la pilota en mans del Bàsquet Sitges faltant 22 segons. La jugada final no va sortir, arribant així a la pròrroga.

Al període extra, semblava que el Sitges portava la iniciativa, però tots els intents de marxar amb una mínima diferència al marcador eren contrarestats pel C.B.Quart que arribaven a posar-se 1 punt per sobre quan faltava poc més d’un minut. Llavors, en Nil Bellmonte en una sèrie de tres rebots ofensius consecutius  possibilitava un triple de l’Adrià Villar que posava el 88 a 90 al marcador. El C.B Quart empatava el partit amb dos tirs lliures a manca de 9 segons. Després del darrer temps mort, els sitgetans van posar la pilota en joc des de la banda en camp contrari. En Bustos la dona a l’Àngel Miguelsanz un metre per sobre de la línia de 3 punts, a la dreta de la cistella. L’Àngel li torna a en Bustos amb un passi mà a mà. Un parell de bots per arribar al frontal de la cistella i amb molta seguretat llença un «game winner» èpic. 90 a 93 final.

A més d’en Bustos, cal destacar les aportacions de l’Àngel Miguelsanz amb 11 punts i 8 rebots, l’Oriol Camprubí amb 13 punts, l’Adrià Villar amb 8 punts i 9 rebots, en Noel Guillen amb 9 punts, en Mauro Pérez amb 8 punts i 5 rebots, i en Nil Bellmonte amb 6 punts i 13 rebots.

Dissabte vinent dia  30 d’abril a les 19:30 hores a Pins Vens, el Bàsquet Sitges – La Guixeta,  rebrà al CB Vilassar de Dalt Roger’s, tercer classificat del grup 1fase previa de Segona Catalana, que en la primera jornada de la lligueta d’ascens ha guanyat contundentment a l’UB Sant Adrià B per 66 a 40.