Bàsquet Sitges La Guixeta 74 – Reus Deportiu 63

N.Bellmonte 6, N.Guillen 3, A.Miguelsanz 3, JA.Bustos 10, O.Thiam, I.Ruiz, A.Villar 1, M.Perez 4, J.Carrion 9, O.Camprubi 19, V.Siriaco, N.Velasco 17, P.Cabezas 2, Y.Pedroso.

Entrenador: Balta i Núria Delegat: Pep Camprubí

Parcials :        18-16          22-20   20-9   14-18

Diumenge a les 18:30 hores a Pins Vens es va disputar el duel entre els dos únics equips imbatuts del grup 6 de la Segona Divisió Catalana, el Bàsquet Sitges-La Guixeta, i el Reus Deportiu.

El partit es presentava molt complicat pels de casa, tant per l’entitat del rival, com per les baixes conegudes d’en Valerio Siriaco i d’en Omar Thiam, com les molèsties que arrossegaven jugadors tan importants com en Bustos i en Nacho Velasco. Cap dels dos, pràcticament no havien pogut entrenar durant la setmana i la seva participació al partit era dubtosa.

L’objectiu dels sitgetans era aturar els dos principals anotadors del Reus, l’Ernesto Orellana i en Javier Salido, que presentaven una mitjana de 20 i 19 punts per partit respectivament. Dos jugadors polivalents i amb amenaça de tir exterior. Tot un repte per la defensa del Bàsquet Sitges, que òbviament, no podia descuidar a la resta dels jugadors dels visitants, com va quedar demostrat al partit. Sortosament per l’entrenador de l’equip blanc i verd, en Nacho estava disponible per jugar, i en Bustos, tot i seguir amb les molèsties al turmell, també. La importància del partit feia que pagués la pena jugar.

El partit ha estat disputat. Tant el primer com el segon quart tots dos equips has estat frec a frec, sense diferències remarcables al marcador. Els sitgetans sortien una mica més endollats, però ràpidament el Reus igualava el tanteig. El Sitges provava de córrer, i la forta defensa dels reusencs ho impedia. Parcial del primer quart;18 a 16. I el segon quart, 22 a 20. Quatre punts d’avantatge pels locals en finalitzar el primer període 40 a 36. Tot obert.

I va arribar el tercer període, decisiu pel resultat final del partit. El Bàsquet Sitges-La Guixeta agressiu i encertat en el llançament, pressionava en defensa i dominava el rebot, bons moments d’en Nacho, l’Uri i en Bustos, sumat a l’energia d’en Jan Carrión i en Nil Belmonte, permetien acabar el quart amb un parcial espectacular favorable als locals, 20 a 9, i eixamplar la diferència al marcador, 60 a 45. Però el Reus ha resultat ser un equip molt complet i competitiu, i de la mà del rapidíssim Aitor Martínez, acompanyat de quatre errades dels Sitgetans en cistelles pràcticament fetes, desfeien el coixí de punts i es col·locaven a 4, 65-61 quan faltaven encara més de 3 minuts per finalitzar el partit. Temps mort de Balta Molina que va servir per organitzar una mica el joc ofensiu i dominar el rebot en defensa, i que va provocar un parcial 10 a 2 final, favorable al Bàsquet Sitges-La Guixeta, que ha deixat el marcador final en 74 a 63. Bon partit dels locals que tot i no haver fet un partit excepcional, han treballat i patit per vèncer un rival de qualitat.

Per part del Bàsquet Sitges-La Guixeta han destacat l’Oriol Camprubí, amb 19 punts, en Bustos, amb 10 punts i 8 rebots, i en Nacho Velasco amb 17 punts i un gran control del partit.

Diumenge vinent 24 d’octubre a les 12:30 hores, el Bàsquet Sitges-La Guixeta desplaçament a la pista del Creu Roja Viladecans.