Bàsquet Sitges – La Guixeta 72 – AP Dental A.B El Vendrell 1 67

F.Albaladejo, J.Bustos 11, O.Camprubi 25, N.Guillen 2, J.Mateo, M.Perez 2, A.Ruiz, V.Siriaco 6, A.Miguelsanz 12, M.Gosalvez, N.Velasco 4, Omar Thiam 10, R.Marimon, I.Ramirez.

Entrenador: Balta i Núria Delegat: Pep Camprubí

Parcials : 18-17, 12-15, 15-18, 27-17

El Sènior A del CB Sitges-La Guixeta ja és matemàticament campió del grup 3B de la Segona Catalana en vèncer 72 a 67 al l’AB El Vendrell, quan encara queden dues jornades per finalitzar la fase regular. El partit es va disputar a Pins Vens, dissabte passat a les 18 hores, amb un 50% de l’aforament de les grades.
El públic assistent, però, no va poder gaudir d’un bon espectacle de bàsquet, tot i que sí d’un partit competit. Potser per la importància del partit de cara a la classificació, aquest va ser gris i travat. Possiblement perquè el Vendrell arribava amb la baixa important del seu jugador més destacat, en Joan Solé, el nerviosisme en un cas o la relaxació en l’altre, va fer que els jugadors Sitgetans no trobessin la forma d’entrar al partit fins al darrer quart, on llavors sí, van apujar el to defensiu, recuperant pilotes en defensa i endollant un parcial de 27 a 17 que val una lliga. La segona lliga consecutiva, que amb Covid o sense, té el seu mèrit. A data d’avui, el Sènior A del CB Sitges ha perdut dos partits en dues temporades, un a cadascuna, i tots dos partits s’han perdut de dos punts. Alguna cosa es fa bé a Pins Vens per obtenir aquests resultats, difícilment millorables.
El Partit va començar amb un Sitges tou en defensa, però encertat en atac. Això el mantenia per damunt del marcador durant tot el quart, però amb la sensació que estava donant-li vida al Vendrell, que a més de patir la baixa del seu màxim anotador, al minut deu perdia al seu segon màxim anotador, Iago Vacas, eliminat per una falta antiesportiva seguida d’una tècnica. El primer quart finalitzava amb un 18-17 favorable als Sitgetans, gràcies a un darrer triple encistellat pel Vendrell pocs segons abans de sonar la botzina. Va ser al segon quart quan el Sitges va començar a pagar l’excés de confiança. Els punts costaven d’arribar i el Vendrell sí que trobava bones opcions. L’aler visitant, Pau Hernández ho aprofitava per anotar 9 dels 15 punts del quart per part del Vendrell. El Sitges només aconseguia anotar 12 punts i el quart finalitzava 30 a 32 favorable als visitants.
El descans donava l’oportunitat al Sitges de recompondre el joc i poder aixecar el partit. Semblava una situació perfectament salvable si es jugava com en d’altres ocasions. Però la cosa no va millorar i la defensa feia aigües i l’atac no millorava tot i que el Sitges canviava la tàctica defensiva i tornava a utilitzar les defenses alternatives que tan bon resultat li van donar en el partit jugat al Vendrell. El tercer quart era un perllongament del segon i el Vendrell obria una perillosa escletxa d’un 35-42 a l’inici, i 42-49 faltant dos minuts per finalitzar el quart, que va acabar 45 a 50. Per sort, la reacció va arribar al darrer quart, pràcticament des del primer instant. La defensa pujava el to i recuperava pilotes que abans eren cistelles del rival, i també va tornar l’encert de cara a cistella. L’Àngel Miguelsanz anotava els sis primer punts del quart, i l’Oriol Camprubí rematava amb un triple el parcial inicial de 9-0 favorable als locals. El Vendrell anotava la primera cistella al minut 4 i tot seguit un triple de l’Uri i sis punts seguits d’en Valerio Siriaco remataven un altre parcial de 9-0 i el marcador es situava 63-52 a manca de 4 minuts. Però un altre cop el relaxament donava aire al Vendrell i aconseguien cistelles relativament fàcils a la vegada que entorpia el joc ofensiu del Sitges amb una defensa zonal 3-2. Quan faltaven 3 minuts, en Nacho Velasco era expulsat del partit per haver comès dues faltes antiesportives. Un triple del Vendrell a l’inici del darrer minut posava el marcador 69 a 67. De nou el Sitges va saber jugar els darrers minuts i anotant tres tirs lliures s’arribava al definitiu 72 a 67 que suposava guanyar la lliga 2020-21, la lliga del Covid.
En l’apartat anotador han destacat l’Oriol Camprubí amb 25 punts, l’Àngel Miguelsanz amb 12, en Bustos amb 11 i l’Omar Thiam amb 10. També cal destacar en Mauro Pérez que només va anotar 2 punts, però que va capturar 10 rebots i va donar 9 assistències.

El proper partit serà a contra el BM Viladecans “A”, el dia 12 de juny a les 19:45 hores, i la lliga finalitzarà a Pins Vens el diumenge dia 20.