Noticies

AP Dental A.B El Vendrell1 71- Bàsquet Sitges La Guixeta 78

AP Dental A.B El Vendrell 1 71
Bàsquet Sitges – La Guixeta 78

F.Albaladejo 11, J.Bustos 9, O.Camprubi 16, N.Guillen, J.Mateo, M.Perez 12, A.Ruiz, V.Siriaco 3, A.Miguelsanz 9, M.Gosalvez, N.Velasco 10, Omar Thiam, R.Marimon, I.Ramirez 8.

Entrenador: Balta i Núria Delegat: Pep Camprubí

Parcials : 26-21, 17-18, 13-26, 15-13

El passat dissabte, el sènior A del CB Sitges-La Guixeta va aconseguir una important i meritòria victòria davant del sènior A de l’AB El Vendrell, a la pista dels del Baix Penedès. El partit enfrontava als dos equips capdavanters del grup 3B de 2ª Catalana, amb un balanç de 5 victòries i una derrota. L’enfrontament es preveia dur i igualat, i va complir les expectatives.
El Vendrell jugava amb el handicap de no poder disputar el partit a la seva pista habitual de Comarruga, on s’estava celebrant un altre esdeveniment esportiu. Els Sitgetans es presentaven amb moltes baixes per lesions: Omar Thiam, Noel Guillen i en Marçal Gozálvez, aquest últim que malauradament ha patit un trencament de lligaments al genoll del qual serà operat. Tampoc va poder assistir al partit l’Aleix Ruiz, i a més, els bases Nacho Velasco i Jordi Mateo, també amb problemes al turmell arribaven tocats al partit. L’escenari no era alentidor pels visitants i l’entrenador del Sitges es veia obligat a convocar a tres jugadors del sots-21 per completar la banqueta.
El partit va ser disputat, emocionant i de joc ràpid. I va tenir dues cares diferenciades. La primera meitat, clarament favorable a l’AB El Vendrell, que dominava els rebots i els contraatacs, i amb encert en els llançaments. La segona meitat va ser de color blanc i verd.
Els del Garraf, van estar a remolc els 20 primers minuts i aguantaven més per coratge que per criteri, i per sort van ser capaços de sobreposar-se al 38-25 del minut 4 de la segona part, que suposava la renda més àmplia pels locals. Aquest va ser un moment clau del partit. Com acostuma a passar a molts àmbits de la vida, i per tant de l’esport, els moments més dolents provoquen les reaccions més bones, i el Sitges havia provat d’aturar al rival amb defenses individuals, que el potent joc interior dels taronges superava amb relativa facilitat, amb en Joan i en Jordi Solé com a destacats, i també va provar de defensar en zona 2-3, que dos triples al primer quart i un altre a l’inici del segon per part del Vendrell van obligar a desmuntar. Amb el 38-25 els visitants van fer gala de riquesa tàctica i van plantejar defenses alternatives combinant defensa individual amb una zona pressionant 1-3-1 que va resultar decisiva. Ràpidament es van començar a recuperar pilotes en defensa que es transformaven en contraatacs. Així es va arribar al 40-39 a l’últim minut del segon quart, i amb un triple del Vendrell, al 43-39 del descans.
A la represa, els homes de Balta i Núria van continuar amb les defenses alternatives. El Vendrell no trobava la forma de superar-les amb facilitat i a base de robar pilotes i provocar pèrdues, el Sitges feia un espectacular parcial 13-26 al tercer quart que posava el marcador 56-65 faltant 10 minuts. Tot i això, la situació era complicada. Jugadors importants com en Valerio Siriaco, en Bustos i en Nacho Velasco estaven molt carregats de faltes i l’AB El Vendrell no es va rendir en cap moment. Per sort, els jugadors Sitgetans cada cop mostren més maduresa i van resistir i administrar degudament l’avantatge aconseguit al tercer quart, per acabar guanyant 71 a 78.
Pel CB Sitges- La Guixeta van destacar l’Oriol Camprubí (16 punts), Fernando Albaladejo (11 punts i 5 rebots), Mauro Pérez (12 punts, 6 rebots, 7 recuperacions i 4 assistències), i en Nacho Velasco (10 punts, 8 rebots i 3 assistències). També cal destacar el treball al joc interior de l’Àngel Miguelsanz i del jugador del Sots-21 Ivan Ramírez.

Dissabte vinent dia 29 de Maig, el partit de tornada a les 18:00 hores a Pins Vens. De nou el lideratge del Grup es posa en joc.