Bàsquet Pratenc 1 – Lisant 63

F.Albaladejo 8, J.Bustos, O.Camprubi 25, N.Guillen 8, J.Mateo, M.Perez 10, A.Ruiz 2, V.Siriaco 3, A.Miguelsanz , M.Gosalvez, N.Velasco 10, Omar Thiam 7.

Entrenador: Balta i Núria Delegat: Pep Camprubí

Parcials: 12-14 24-21 19-13 18-15.

Dissabte passat a les 18:00 es va jugar a Pins Vens el cinquè partit de la mini lliga de segona divisió catalana, que van enfrontar el Sènior A del Bàsquet  Sitges-La Guixeta i el Bàsquet Pratenc 1. Els sitgetans arribaven al partit amb un balanç de 3 victòries i una derrota, i els del Prat amb dos partits guanyat i dos perduts.

El partit va seguir la tònica de màxima igualtat pròpia dels equips de la categoria. Inici no gaire encertat per part de tots dos equips, amb errades i joc embotat. Aquesta manca de fluïdesa en el joc es traduïa en un pobre marcador final del primer quart favorable als visitants, 12-14. Els locals no veien la manera de trobar llançaments clars i s’estavellaven contra la bona defensa d’ajudes del Pratenc. No hi havia manera de treure avantatges a l’hora de dividir la defensa i les passades eren força imprecises, provocant possessions al límit i llançaments forçats.
El segon quart va ser una mica més dinàmic, la pilota va rodar una mica més en atac, i per sort va anar acompanyat d’encert en el llançament exterior. El Sitges va plantejar una defensa en zona 2-3 combinada amb una defensa mixta sobre el número 8 visitant, David Manzano, que s’havia mostrat molt efectiu en el llançament exterior en el primer quart. El Sitges es va recuperar en el marcador i va arribar al descans amb un mínim avantatge, 36-35, que hauria d’haver estat una mica més ampli de no ser pel desencert dels locals en el llançament de tir lliure. Quedava tot obert per la segona meitat.

A la represa, el Sitges va provar de sorprendre el Pratenc amb una defensa 1-3-1 que va durar el que van trigar els visitants a encistellar tres triples en els tres llançaments que van fer. Lliçó apresa i retorn a la defensa individual. Per sort, l’Uri Camprubí estava inspiradíssim, va mantenir l’equip amb dos triples, i quan pitjor pintaven les coses i els del Prat obrien una escletxa al marcador, 42-47, l’Uri va aportar 9 punts al parcial de 13-0 que posava als sitgetans 8 punts a dalt al marcador. Van ser els millors minuts de joc dels locals, i el quart finalitzava amb un 55-48 esperançador.
Però en aquesta categoria no s’hi val a badar. El Sitges patia molt sota cistella, tot i que els pivots lluitaven moltíssim, la fortalesa del número 56 visitant, David López, castigava constantment amb segones opcions i tirs lliures que donaven vida al Pratenc, que al minut 3 de joc ja estava a només tres punts. L’Àngel Miguelsanz hi posava totes les ganes, però els quilograms es notaven en la lluita sota cistella. L’Omar Thiam va haver de retirar-se amb molèsties al bessó i l’Aleix Ruiz es va quedar sol davant del perill, fent una bona feina per aconseguir igualar la lluita sota el cèrcol. Al minut cinc, dos triples, un d’en Nacho Velasco i un altre d’en Mauro Pérez, posaven 9 punts a dalt als Sitgetans, que
va saber administrar la diferència fins al 73-63 final.

En l’apartat anotador, va destacar l’efectivitat de l’Uri Camprubí amb 25 punts i una excel·lent sèrie 4/5 TL, 3/3 T2 i 5/8 T3, 27 de valoració. També cal destacar en Nacho Velasco amb 10 punts i 11 rebots i en Mauro Pérez amb 10 punts

Ara tocarà patir de debò diumenge dia 9 de maig a les 12:15 hores, el Bàsquet Sitges es desplaça a la pista del Bàsquet Pratenc 1 – Lisant, en el partit de tornada.