Bàsquet Sitges La Guixeta 89 – Serra S.E. Casal Vilafranca Blanc 59

N.Bellmonte 4, N.Guillen 6, A.Miguelsanz 14, JA.Bustos 6, O.Thiam 12, I.Ruiz, A.Villar 4, M.Perez, J.Carrion, O.Camprubi 26, V.Siriaco, N.Velasco 12, P.Cabezas 5, P.Alcazar, M.Rubi, Y.Pedroso.

Entrenador: Balta i Núria Delegat: Pep Camprubí

Parcials: 27-16 22-18 23-12 17-13

El pavelló 2 de Pins Vens plè a vessar, gent dempeus al passadís de les grades, un ambient immillorable…, tot això va servir per arrodonir la victòria del Sènior A del Bàsquet Sitges-La Guixeta contra el Serra S.E. Casal Vilafranca Blanc, que a més de ser important per la rivalitat que arrosseguen tots dos clubs des de fa ja tres temporades, va suposar que el Club Bàsquet Sitges assolís definitivament el primer lloc a la Lliga, a manca del darrer partit. Ja no importa el resultat del diumenge vinent contra els Veterans de la Salle Reus. Guanyi o perdi, el Sitges serà primer de grup per accedir a la lligueta d’ascens a Primera Catalana. Un gran premi per tot el patiment que ha hagut de passar l’equip durant pràcticament tota la lliga, entrenant en un dels camps transversals de la pista d’hoquei, i fent la preparació física a la pista de l’Institut Benaprès.

Tots dos equips igualats a 3 derrotes. Al primer partit a Vilafranca, el Sitges va guanyar d’un en el darrer instant del partit. Màxima igualtat. Màxima rivalitat.
El Bàsquet Sitges-La Guixeta va sortir motivat i encertat, sobretot des del triple. Recordant els vells temps, transicions ràpides, encara no tan estructurades com en la passada temporada, però efectives. El Casal per la seva part no estava tan actiu i els punts arribaven més de tant en tant. El Sitges controlava el rebot i així acabava el primer quart 27 a 16.

El segon quart va ser el més igualat del partit. El Casal va apretar en defensa, i als Sitgetans els va costar una mica més arribar a cistella. Així i tot era la nit dels locals, i tot i les dificultats per fer un joc estàtic fluid, l’encert en el triple maquillava els errors. Tot i la tensió del partit, el CB Sitges estava endollat i també es va fer amb el parcial del quart, 22 a 18, per arribar al descans amb gairebé 50 punts anotats, 49 a 34.

El Casal va mantenir la tensió defensiva a l’inici del tercer quart, i un triple inicial dels visitants semblava que podia ser l’inici de la remuntada, però de nou l’encert en el llançament exterior dels Sitgetans frustrava qualsevol intent de reacció visitant. La pluja de triples no parava, 13 arribat el final del tercer quart, alguns d’ells certament amb fortuna. Però el Sitges no només cimentava el domini en el tir, la defensa també era bona, i el rebot estava dominat pels locals. Com a conseqüència, parcial del quart 23 a 12 i la victòria pràcticament a la butxaca del Sitges.

El darrer quart els dos equips van jugar un bàsquet menys dinàmic i l’encert del Sitges va baixar una mica, cosa que no li va impedir emportar-se també el parcial del quart i acabar guanyant per 30 punts de diferència, 89 a 59.

Cal destacar l’excel·lent actuació de l’Oriol Camprubí que ha anotat 26 punts, amb triples espectaculars, l’Àngel Miguelsanz amb 12 punts i 8 rebots, en Nacho Velasco  amb 12 punts i l’Omar Thiam amb 12.

També s’ha de mencionar especialment l’ambient de la grada. El Front Marítim no ha deixat d’animar als jugadors ni un instant, i tot plegat ha estat una festa. Mitja victòria és seva.

El pròxim diumenge dia 3 d’abril a les 18:30 hores, el Bàsquet Sitges-La Guixeta visitarà el camp dels Veterans C.B. La Salle Reus, ja amb el cap posat a la lligueta d’ascens a Primera Catalana, que l’enfrontarà a rivals tan complicats com el CB Sant Adrià, el Vilassar de dalt o el Vilatorta, rivals que encara estan per confirmar, alguns pendents de la classificació final al seu grup.