Bàsquet Sitges La Guixeta 80 – C.B. Salou Basquet Teresianes 77

N.Bellmonte 12, N.Guillen 6, A.Miguelsanz 8, JA.Bustos 6, O.Thiam 6, I.Ruiz, A.Villar, M.Perez, J.Carrion, O.Camprubi 20, V.Siriaco, N.Velasco 12, P.Cabezas 10, P.Alcazar, M.Rubi, Y.Pedroso.

Entrenador: Balta i Núria Delegat: Pep Camprubí

Parcials: 19-18 17-9 20-24 15-20 9-6

Dimecres passat, el Bàsquet Sitges- la Guixeta, patia la 3ª derrota de la temporada a pista de l’AB el Vendrell (62-53), en el partit jugat el passat dimecres dia 23, corresponent al partit ajornat per COVID de la primera volta, on els del Baix Penedès van completar un gran partit, amb una esplèndida defensa i un encert des de la línia de 3, que els va permetre una victòria amb la que seguir lluitant per una de les places que donen accés a la lliga per l’ascens a 1ª Catalana.

Però aquest final de lliga sense treva, donava en només 3 dies, una nova oportunitat per passar pàgina a aquesta derrota, i el partit que es va viure dissabte, va ser un matx emocionantíssim que enfrontava el Sènior A del Bàsquet Sitges-La Guixeta amb el 3er classificat, el CB Salou-Bàsquet Teresianes. Un partit decidit a la pròrroga a favor dels Sitgetans que va veure perillar la victòria després de malbaratar un avantatge de 17 punts a mitjan del tercer quart, per acabar guanyant de tres punts al període extra. El Salou va forçar la pròrroga amb dos tirs lliures a manca de 0.7 segons pel final del partit, i encara va tenir l’oportunitat de forçar la segona pròrroga, però per sort pels del Garraf, va errar el triple llençat instant abans que sonés la botzina.

Va ser un partit amb dues parts ben marcades, la primera meitat de domini local, que feien una bona feina en defensa i es mostraven encertats en els llançaments. Sis triples ficats als primers 20 minuts i la defensa al segon quart que va deixar anotar només 9 punts als de Salou, permetien obrir una petita escletxa de 9 punts al descans, 36 a 27.

La tornada de vestuari encara va ser millor pels homes de Balta Molina, i al minut 4 ja aconseguien la màxima diferència, 50 a 33. A partir de llavors, el Salou va reaccionar i va augmentar molt la intensitat defensiva, pressionant la sortida de la pilota i provocant pèrdues constants als Sitgetans. A ratxes anotadores els visitants s’acostaven al marcador i el tercer període va acabar encara amb avantatge sitgetà, 56 a 51.

Els tres minuts inicials del darrer quart van ser nefastos pels blancs, que es va veure superat al marcador 56-59. Reacció local ràpida per posar-se amunt 62-59. El partit va entrar en uns minuts d’igualtat. Tot semblava solucionat a manca d’un minut per acabar el partit quan el CB Sitges guanyava 71 a 65, però dues pèrdues i errades en atac permetien apropar-se al Salou 71-69. En el darrer atac dels visitants, els àrbitres van assenyalar la cinquena falta d’en Nacho Velasco a manca de menys d’un segon pel final. En Carlos Puigdomènech va tenir el cap fred, i tot i la pressió de la fabulosa afició local, va anotar els dos tirs lliures i, per tant, va forçar la pròrroga.

Amb un equip molt jove, el Bàsquet Sitges-La Guixeta va sortir bé al temps extra, i va anotar 6 punts d’inici. El Salou va reaccionar i va empatar de nou el partit. A menys de 30 segons pel final, l’Uri Camprubí va rebre falta en un llançament de tres punts, i també va tenir la sang freda d’anotar els tres tirs. L’emoció no va acabar aquí. El Salou va errar el seu atac, el Sitges va controlar el rebot, però quan quedaven dos segons va cometre dobles i la pilota va tornar a mans del Salou. Afortunadament pels locals el darrer llançament no va entrar.

Cal destacar el partit de l’Oriol Camprubí, amb 23 punts i excel·lents percentatges de llançament, en Pau Cabezas amb 10 punts, Nacho Velasco amb 12, l’Àngel Miguelsanz amb 8 punts i 13 rebots, i també en Nil Belmonte amb 9 punts i 11 rebots.

Aquest dimarts 29 de març a les 21:15 hores a Pins Vens es decidirà la primera plaça del grup en el partit que enfrontarà al Bàsquet Sitges-La Guixeta amb el Serra S.E. Casal Vilafranca Blanc. Qui guanyi serà primer. Qui perdi, segon. Tots dos equips empatats a 3 derrotes. Els Sitgetans van guanyar en el primer partit de 2 punts amb una cistella sobre la botzina. Més igualtat, impossible.

I el proper diumenge dia 3 d’abril a les 18:30 hores, desplaçament a la pista del tercer classificat el Veterans C.B. Salle Reus.