Reus Ploms Salle Negre 65 – Bàsquet Sitges La Guixeta 84

N.Bellmonte, N.Guillen 8, A.Miguelsanz 30, JA.Bustos 1, O.Thiam 7, I.Ruiz, A.Villar, M.Perez 8, J.Carrion 6, O.Camprubi 11, V.Siriaco, N.Velasco 5, P.Cabezas 8, P.Alcazar, M.Rubi, Y.Pedroso.

Entrenador: Balta i Núria Delegat: Pep Camprubí

Parcials :        27-23      16-24             15-18 7-19

El Bàsquet Sitges-La Guixeta tornava a jugar un partit de lliga després d’haver patit la seva primera derrota a pista del Salou el passat 12 de desembre. Més d’un mes després, amb tres partits ajornats per Covid (el Vendrell, Veterans de la Salle Reus i Casal de Vilafranca), el sènior masculí viatjava a Reus per enfrontar-se al Reus Ploms, l’últim classificat.

Tot i la baixa posició classificatòria, i com a exemple de la gran igualtat dels equips de la categoria, el Ploms havia guanyat a pistes tan complicades com Vilafranca i Valls, i també al CNB Vilanova. Per tant, el partit es presentava amb molta incertesa pels sitgetans, obligats a la victòria per demostrar que la bona trajectòria a la lliga no era qüestió de sort, però sense estar rodats pel gran nombre de partits ajornats en les darreres jornades.

I tot això es va veure a la pista durant el primer quart. Un Reus Ploms endollat des de la línia de 3, anotant 5 triples en aquest període, i un Sitges tou en defensa i sense fluïdesa en el joc. Les obres al pavelló 2, encara inacabades, han fet malbé el joc en transició ràpid d’altres temporades, i les transicions defensives es queden curtes, acostumats els jugadors a entrenar en una pista de dimensions molt més reduïdes que la pista de joc dels partits. Final del quart amb un 27 a 23 preocupant. Afortunadament pels homes de Balta Molina, la dinàmica va anar canviant de mica en mica, gràcies que els sitgetans van prémer les dents en defensa i amb constància, van retallar la diferència al marcador. El Reus Ploms només va anotar 16 punts per 24 del Bàsquet Sitges-La Guixeta per anar al descans per davant, 43 – 47.

La segona meitat va ser més plàcida pels del Garraf, i també de forma progressiva, però constant, provocaven l’error en els llançaments dels locals, asseguraven el rebot defensiu i alternant defenses en zona amb defenses individuals, col·lapsaven l’atac dels de Reus, que només van anotar 22 punts en tota la segona meitat, per 37 del Bàsquet Sitges-La Guixeta, per arribar al resultat final de 65 a 84.

Cal destacar l’excel·lent partit de l’Àngel Miguelsanz que va anotar 30 punts i va agafar 15 rebots, amb una valoració de 44. Poques vegades un jugador arriba a aquestes xifres, i més en un partit tan important, pel retorn a la competició després de tant de temps amb partits ajornats. En Mauro Pérez també va fer un partit molt complet, amb 20 de valoració.

Diumenge vinent dia 30 de gener a les 18:30 hores, a de Pins Vens, el Bàsquet Sitges-La Guixeta rebrà la visita dels veïns del Club Nou Bàsquet